Maar ze worden slechts oppervlakkig aangeraakt: in het “korte lesplan” duurt een les minimaal step three minuten (p

De onderwerpen dekken inderdaad de essenties. 41); voor het “volledig lesplan” behoort elke les “niet langer dan forty five minuten te duren” (p. 76).

De onderzoeker krijgt ook geen aanwijzingen hoe dentro de waar meer rationele verdieping te vinden. Voor lectuur verwijzen de- zendelingen de onderzoeker vooral naar het Boek van Mormon, zonder specifieke studiedoelen noch bijkomende informatie. Ook hier overweegt het emotionele: “Gebruik het Boek van Mormon om ervoor te zorgen dat mensen geestelijke ervaringen krijgen, vooral een getuigenis van de Heilige Geest dat het boek waar is” (p. 116). Hoe de- onderzoeker het Boek van Mormon kan gebruiken als bron van kennis dentro de inzicht, om ook zo child overtuiging te komen, vermeldt Predik mijn evangelie niet. Onderzoekers die geinteresseerd zijn from inside the religie en hopen op diepgaande gesprekken blijven op hun honger. Niet verwonderlijk dat velen al na de- eerste les afhaken, zeker als de- zendelingen al meteen found “toezeggingen” beginnen. Gevolg was ook dat vooral een bepaald “type” van onderzoeker overblijft, namelijk wie goed reageert op het affectieve en weinig inhoud verlangt.

vietnamcupid Seznamka

I moeten het durven toegeven: onze zendelingen, vaak ook nog gehandicapt doorway gebrekkige taalkennis, zijn over het algemeen niet bekwaam om came across een zelfs maar matig opgeleide persoon een doordacht durante gelijkwaardig gesprek te voeren more than religie. Een eeuw geleden try de kans daartoe veel groter, satisfied daarenboven interessante discussies perish de- leerstellingen van kerken vergeleken om zo “de- ware kerk” te vinden.

In the zijn doctoraatsstudie onderzocht Kevin Pepper de invloed van personen op de- vorming van zendelingen tijdens hun zending

Tegelijkertijd zijn de cognitieve behoeften van veel potentiele onderzoekers veranderd. Een eeuw en langer geleden kon je nog argumenteren rond de- vraag “welke is actually de ware kerk?” en rationele vergelijkingen maken over priesterschapsgezag en openbaring. Dat is minder related nu, zeker bij jongere generaties. Nu luiden hun vragen eerder: Wat are de zin van het leven? Hoe kan je mij overtuigen dat er leven try na de dood? Waarom zou ik georganiseerde religie nodig hebben? Waarom laat God toe dat onschuldige kinderen lijden? Wat doet uw kerk voor het klimaat? Hoe staat uw kerk tegenover vrouwenrechten? Tegenover homoseksualiteit? Tegenover migratie? Onderzoekers came across grote interesse within the religie zullen nog andere eigentijdse vragen hebben. Als een alomvattende, kosmische religie biedt het mormonisme antwoorden aan. Maar perish moeten wel behoorlijk verwoord worden. Ervaren lokale leden kunnen hierbij helpen, maar dat kan alleen indien er voldoende leden zijn perish emergency room qua tijd voor ingezet kunnen worden dentro de indien emergency room geen druk is actually van de- zendelingen om voort te maken. Ook hier is actually een langere voorbereidingsperiode dan nodig. Dentro de waarom zou zendingswerk ook niet eerst een wederzijdse kennismaking met andersdenkenden kunnen zijn zodat we van elkaar leren within the plaats van te willen bekeren?

dos.4.cuatro De impression van de zendingspresident

Naast de- “opleider” perish een beginnende zendeling als collega krijgt, is actually de- zendingspresident diegene perish het meeste invloed uitoefent. Zendelingen kijken naar hem op. Ze verwachten aanwijzingen voor doelmatiger zendingswerk durante hulp bij persoonlijke problemen. Zendingspresidenten verschillen echter van elkaar qua persoonlijkheid, achtergrond dentro de stijl. Het was voor zendelingen, perish tijdens hun zending een nieuwe zendingspresident krijgen, altijd benieuwd en vaak bezorgd afwachten.

Hoe een zendingspresident zijn zendelingen stuurt into the het vinden durante onderwijzen van onderzoekers heeft impression op het latere behoud van bekeerlingen. Maar nagenoeg elke zendingspresident laat zich leiden door de Amerikaanse sfeer perish succes in cijfers see. Ook de zendelingen verwachten van hun zendingspresident richtlijnen om sneller en beter contacten te leggen en te dopen. Zoals hiervoor besproken, try het onder meer die overhaasting perish bekeerlingen na de- doop sneller doet afhaken. De- zendingspresident moet dus al een bijzonder onafhankelijke durante sterke persoonlijkheid zijn om de attention te veranderen en tegen de- sfeer van hogerhand from inside the te gaan.

Deja una respuesta